Azért használunk cookie-kat (sütiket) az oldalunkon, hogy javíthassunk a Neked szánt szolgáltatásokon. Ezeket a fájlokat a Te géped tárolja és nem alkalmasak személyek azonosítására. Az oldal böngészésével beleegyezel ezek használatába.
Adatkezelési tájékoztatónkat ITT tudod elolvasni.

 
Termékek Menü

Hogy használd az Acquerello rizst?

Az Acquerello ugyan rizottó rizs, de sok más ételhez is használható, például:
- rizs saláta
- főtt rizs
- sült ételek
- párolt ételek
- Arancini és supplì
- desszertek
A világon legismertebb olasz étel a rizottó, de ezt nem mindig könnyű elkészíteni. Mutatunk néhány tippet, hogy hozd ki a legjobbat az Acquerello rizsből. Gyors és könnyű módok arra, hogy a rizottóhoz hasonló ételeket készítsünk problémamentesen.


"RIZOTTÓ, AMI NEM RIZOTTÓ"


10 perc főzés
 5 perc pihentetés


Ez  a recept 10 perc alatt elkészíthető serpenyőben, elkerülve a hagyományos rizottó készítés lépéseit.
1) Mérj ki 1 rész Acquerello rizst és súlyának megfelelően 3 rész sós vizet (pl. 3 főre 250g/1,3 csésze Acquerello és 750ml/3 csésze folyadék).
2) Amikor a víz forrni kezd, add hozzá a rizst és keverd meg.
3) 10 perc főzés után kapcsold le a hőforrást: az Acquerello ekkor már készen áll bármilyen étel elkészítéséhez (rizottó, arancini, rizs saláta, stb...)
4-5) A "Rizottó ami nem rizottó" elkészítéséhez adj hozzá extraszűz olívaolajat és/vagy vajat, parmezán sajtot és/vagy egyéb hozzávalókat, amit csak szeretnél, majd keverd össze.
6) Pihentesd 5 percig, ezalatt a rizs felszívja a maradék folyadékot és krémes rizottóvá válik.



ACQUERELLO RIZOTTÓ KÉT LÉPÉSBEN


2 perc pirítás
10 perc főzés
6 perc befejezés

1) Pirítsd az Acquerello-t 2 percig középhőmérsékleten olajjal, hagymával és borral.
2) Add hozzá a sós vizet, 10 percig lassan főzve kevergesd, amíg a rizs lassan felszívja a folyadékot.
3) Kapcsold le a hőforrást, rakd a rizst hideg felületre vagy a hűtőbe egy kis időre.
4) Sós víz hozzáadásával kezdd el újra főzni 6 percig.
5) Adj hozzá vajat, parmezánt és bármilyen hozzávalót, amit csak szeretnél.

Tartalomhoz tartozó címkék: Recept